maanantai 9. tammikuuta 2012

Uusin voimin uuteen vuoteen

Joulukuussa remontti tuntui lähinnä seisovan paikallaan, kun oikeastaan mitään näkyvää ei tullut valmiiksi. Pohjatöitä ja sähköasennuksia tehtiin koko ajan, mutta kärsimätöntä emäntää otti päähän kun keittiötä ei saatu asennettua, suihkuun ei päässyt ja saunasta ei ollut tietoakaan.
Omenamäki kylpee tammikuun auringossa
 Keittiön asennus oli suunniteltu hoidettavan loppuun joulun välipäivänä, mutta koko seutukunnan pimentänyt sähkökatko sotki suunnitelmat. Pakasteet saatiin pelastettua viime hetkellä, kun virta oli ollut poissa yli vuorokauden. Kolmen sähköttömän päivän jälkeen miehellä petti kärsivällisyys, joten aggregaatti oli hommattava. Monen mutkan ja epäonnen jälkeen viimein sähkökatkon viidentenä päivänä toimiva aggregaatti saatiin käyntiin mökin pihalla. Ja kas, valtakunnanverkkoon palasi virta alle 5 minuuttia sen jälkeen. Onpahan nyt kuitenkin varavoimala omasta takaa seuraavan sähkökatkon varalle. Myrskystä selvittiin muuten ilman mitään vaurioita, vaikka naapurin pihalla keikahti kumoon parikin isoa kuusta, ja vähän matkan päässä puita on kaatunut paljon.

Loppiaisviikolla remontti nytkähti eteenpäin oikein aimo harppauksen. Saunan pesuhuone on käyttökunnossa ja saunan panelointi lähes valmis. Alakerran uusi vessa on kaakeloitu ja kellarin kaikki lattialämmitykset on kytketty toimintaan.

Saunan pesuhuone 
Kellarin miniatyyrivessa
Saunan paneli on lämpökäsiteltyä haapaa

Henkilökohtaisesti suurin ilonaihe on ollut keittiö! Loput kaapit ripustettiin paikoilleen lauantaina ja sen jälkeen hymy ei ole hyytynyt millään. Ei haittaa, vaikka vielä on paljon tehtävää, sillä nyt kuitenkin saa keittiön tavarat jo paikoilleen, mikä edesauttaa muuta järjestyksenpitoa. Astianpesukone on hyrrännyt lähes taukoamatta, kun remonttipölyn likaamia astioita on pyykätty liukuhihnatyönä. Kolmen kuukauden mikroruokadieetin jälkeen on todella kiva syödä oikeaa ruokaa oikeilta astioilta. Induktioliesi on jo muutaman kokeilukerran jälkeen vienyt sydämeni. Se on niin järisyttävän nopea, että täytyy opetella pilkkomaan kaikki ainekset valmiiksi ennen kuin pistää lieden päälle, sillä öljytilkka kuumenee kattilanpohjalla savuavaksi alle minuutissa.


Hieno se on jo nyt vaikka vähän ovia ja kaakeleita puuttuukin!
Olohuoneen viihtyvyysastetta saatiin parannettua sohvalla ja parilla nojatuolilla. Sohva ostettiin ystävän muuttokuorman alta pois ja kaksi upeaa uudelleenverhoiltua 50-luvun nojatuolia oli edullinen löytö Huutonetistä.Sunnuntaina nautimme upeasta pakkassäästä pihalla pakaten kaatopaikkakuormaa vuokrapakuun. Pakkausjätettä ja muuta rojua oli taas kertynyt täysi kuormallinen, josta onneksi suurin osa saatiin lajiteltua hyödynnettäväksi. Tämä viikko alkoi siis vierailulla Ämmässuon kaatopaikan Sortti-asemalle.

Täysikuu ja 300 lediä valaisevat Omenamäkeä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti