sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kesäkeittiö talvikäytössä

Mies päätti pitää helmikuussa mökillä ystävilleen kekkerit, ja sitä varten piti sitten järjestää pikavauhtia lisää punkkapaikkoja. Kesäkeittiöön oli tarkoituskin rakentaa kerrossänky, mutta homma jäi syksyllä siihen vaiheeseen että ainoastaan toteutus uupui.

Sänkyjen rakenne on erittäin yksinkertainen, eli kehikkona toimii kakkoskakkosesta tehty suorakaide, joka on kiinnitetty ruuveilla suoraan hirsiseinään. Ulospäin näkyvä reuna verhoiltiin liimalevyllä, joka maalattiin samalla valkoisella kuultomaalilla, millä kattopanelitkin. Sängyt mitoitettiin niin, että niihin mahtuu Ikean 80-senttinen vaahtomuovipatja.

Alasängyn sälepohja ostettiin valmiina Ikeasta
Alasänkyyn ostettin patjan alle valmis Ikean sälepohja, mutta yläsänkyyn haluttiin kauniinpi ratkaisu, koska se jää näkyviin - ainakin alasängystä katsoen. Baukkarin alelaarista löytyi siistiä panelia uloskantohintaan, ja se maalattiin valkoisella kuultomaalilla ja ladottiin yläsängyn pohjaksi paraatipuoli alasänkyyn päin. Pohjaan täytyy vielä porata muutama reikä patkan tuulettumista varten, tai täytyy muistaa nostaa patja aina irti pohjasta, kun sänkyä ei käytetä.

Yläsängyn pohja tehtiin kuultomaalatusta panelista
Mökin ikkunaan asennettiin Ikean pimennysrullaverho, ja lattialle löytyi väliaikaiskäyttöön sopiva matto omasta varastosta. Mökissä ei ole minkäänlaista lämmitystä, mutta kohtuullinen sisälämpötila saatiin 750 watin patterilla, joka laitettiin päälle vuorokautta aikaisemmin. Jatkossa torppaan on hankittava järeämpi patteri talvikäyttöä varten, mutta kyllä tämäkin ratkaisu toimi, kun majoittujilla oli lämpimät makuupussit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti