lauantai 1. syyskuuta 2012

Pinkkiä sen olla pitää!

Tänään kesäkeittiöön on saatu myös suurin osa keittiökalusteista! Kaapit ovat Ikeasta, ovimalli Rubrik Applåd hennon roosanvärisenä. Näyttää siltä, että kyseinen väri on poistunut Ikean valikoimasta, ainakaan äsken sitä ei verkkokaupasta löytynyt hakemallakaan.

Tilan pienuudesta johtuen alakaappeina käytetään yläkaappeja, joiden syvyys ei ole kuin noin 35 senttiä. Alakaapit eivät ole aivan kiinni seinässä, vaan sen verran irti että niiden ovien etureuna on samassa tasossa pöytälevyn kanssa, jonka syvyys on 45 senttiä. Pyökkinen levy on Bauhausista, jossa se on sahattu oikeaan mittaan. Levy öljyttiin kummaltakin puolelta pariin kertaan ennen asennusta. Pöytälevyyn upotetaan vielä tiskiallas keskelle alakaappien väliin. Kesäkeittiöön ei tule juoksevaa vettä, mutta allas on kätevä käyttää kantovedenkin kanssa - viemäriputki johtaa suoraan salaojaan, eli perunankeittovesistä pääsee helposti ja ekologisesti eroon.


Kesäkeittiön ja terassin sähköillä on oma ryhmäkeskus joka piilotettiin toiseen yläkaappiin. Lähes kaikki johdot saatiin piilotettua lattia- ja kattolistojen alle sekä keittiökalusteiden takana nurkassa olevaan ylijäämäpaneleista nikkaroituun koteloon. Kotelo maalataan vielä samalla värillä kuin seinähirret.


Sähköjä rakennelmassa on vähintäänkin riittävästi - yhteensä 6 pistorasiaa sisällä ja 7 ulkona. Terassille tullaan asentamaan jossain vaiheessa pienet ledit tunnelmavaloiksi, mutta tällä hetkellä valaistuksen hoitaa oven yläpuolella oleva pallovalaisin. Perinteisen päälle-pois -katkaisijan lisäksi valon voi laittaa toimimaan automaattisesti, jolloin liiketunnistimen ja hämäräkytkimen yhteistyö sytyttää ja sammuttaa valon tarpeen mukaan.


Seuraavaksi keittiömökkiin pitäisi rakentaa ainoalle jäljelläolevalle ehjälle seinälle kerrossänky. Tee-se-itse -ratkaisuun päädyttiin pienen pohdinnan jälkeen eilen, kun todettiin että Ikeasta ostettu metallinen putkihässäkkäkerrossänky on vähän turhan suuri ja se olisi pitänyt koota paikalleen ennen alakaappien asentamista. Sängyn design on vielä vähän työn alla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti