tiistai 25. lokakuuta 2011

Uusia lattioita

Perjantaina keittiössä olivat sähkö- ja putkityöt edenneet niin pitkälle, että pääsin opettelemaan faijan kanssa lautalattian asennusta. Valmista alkoi syntyä ripeästi, kunhan ensimmäinen lauta oli saatu tarkasti paikoilleen niin, että oli edes teoreettiset mahdollisuudet saavuttaa huoneen toinen reuna ilman matkalla kertautuvaa mittavirhettä. Osa laudoista oli mutkalla ja venkuralla joka suuntaan ja niitä saatiin kammeta paikoilleen oikein voimalla, mutta siitä huolimatta viimeisen laudan kohdalla epätarkkuutta oli 2 mm. Mennee toleranssin rajoihin.



Lautalattian asennusohjeissa tuntuu olevan kaksi koulukuntaa - kiinnitys naulaten tai kiinnitys ruuvaten. Lisäksi voidaan varioida naulan tai ruuvin paikkaa sekä lattian alle tulevaa materiaalia. Tässä tapauksessa lattia kiinnitettiin puulattiaruuveilla urospontista vinosti ruuvaten suoraan alla olevaan paksuun lastulevypohjaan. Lastulevyn ja lautojen väliin laitettiin paksua "rakennuspaperia" (semmoista ruskeaa paperikassimatskua, mutta paksumpaa), jonka pitäisi estää lattiaa narisemasta.


Vaikka lautalattia on sellaisenaakin ihan nätti, niin haluamme koko taloon yhtenäiset, harmaaksi maalatut lattiat. Keittiön uusi lattia sai ensimmäisen maalikerroksen pintaansa heti asennuksen jälkeen. 



Eilen sekä saunaan että varastohuoneeseen on vedetty finnfoam-eristelevyjen päälle lattialämmityksen putket. Saunan lattia on valettu tänään pikabetonilla, joka kuivuu päivässä. Siinäkään puuhassa ei kuulemma kauan nokka tuhissut: mies oli remonttireiskan apuna myllärinä, ja kahdessa tunnissa lattia oli valmis.

Sauna ja pesuhuone

Varastohuone


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti