sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Grillausta ja sulakkeenvaihtoa

Viikonlopun työlistalle oli koottu vaikka mitä, mutta koska sää oli mitä mainioin, emme malttaneet hikoilla sisätilossa vaan keskityimme ulkoaktivitteetteihin.

Faijalta lainattu oksasilppuri todisti tehokkuutensa polttamalla kaksi sulaketta vartin sisällä. Tästä opimme että a) rouhintasuuntaa ei kannata vaihtaa lennosta ja b) liian isoista karahkoista ei kannata yrittää tehdä silppua... Alkuvaikeuksien jälkeen kompostikuiviketta syntyi kaksi isoa saavillista. Puuha on sen verran terapeuttista, että sitä voisi suositella viralliseksi lääkkeeksi vaikkapa työperäiseen stressiin!

Seuraava haaste kohdattiin grillin kokoamisessa. Stockmannin asiantuntija vielä oikein mainosti että "tämä on tosi helppo ja nopea koota, koska tässä ei ole kuin kolme osaa". Osia ilmaantui paketeista lähes sata ja kokoamisohje oli vähintäänkin harhaanjohtava. Muutama osa puuttui ja jotain rillukoita oli liikaa. Kahdelta teknillisen korkeakoulutuksen saaneelta henkilöltä meni toista tuntia aikaa, ennen kuin grilli oli yhtenä palana ja käyttökunnossa, mutta sitkeys palkittiin ja herkulliset pihvit ja kasvisnyytit kypsyivät illan hämärtyessä.

Saunatilat aiomme laittaa kokonaan uusiksi vielä tänä kesänä, koska löylyhuoneen ja pesuhuoneen välinen seinä on erittäin heikossa kunnossa, lattialämmitys on hajalla ja vesieristyksissä todennäköisesti toivomisen varaa. Vanha sauna on kuitenkin jotakuinkin käyttökelpoinen, joten pitihän sekin testata. Oli aika mukava fiilis ottaa löylyt elämämme ensimmäisessä omassa saunassa! Kyllä tällä juhannus hoidetaan vaikka kaakeleita vähän pesuhuoneesta putoileekin.

Olimme myös ensimmäistä kertaa yötä mökillämme. Yläkerran makuuhuoneiden keskeneräisyys on sitä tasoa, että väliaikainen makuuhuone piti virittää tulevaan ruokailutilaan. Nukkumaan mennessä oli täysin hiljaista, eikä Nukku-Mattia muutenkaan tarvinnut reipashenkisen päivän päätteeksi houkutella. Aamuyöllä havahduin rankan sadekuuron takoessa ikkunapeltejä, ja seuraavan kerran kun linnut aloittivat karjumisensa omenapuissa. Näihin ääniin oli miellyttävää herätä.

Pihalle pystyttämäni sademittari kertoi, että yöllä oli satanut 3 mm.

Viikonlopun aikana saimme taloon kantamamme tavarat ja työkalut hyvään järjestykseen, joten hommia on nyt helppo jatkaa, kun valtaosa ajasta ei mene etsiskelyyn. Mies testasi myös, kuinka nauhahiomakone puree makuuhuoneiden lautalattiaan. Hyvin näyttäisi toimivan ja siistiä jälkeä syntyy ihan kohtuuvauhtia. Ensi viikonloppuna päästään varmaan tekemään myös koemaalaus ja nähdään, onko valitsemani lattiamaali sopivan värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti