perjantai 3. kesäkuuta 2011

Logistinen prosessi

Päivän tavoite oli siirtää pääkaupunkiseudulta mökille mahdollisimman paljon tavaraa vuokrapakulla. Tehtävä vaati huolellisen etukäteissuunnittelun, sillä siirrettävää oli paljon ja tavaraa piti noutaa huomattavan monesta eri osoitteesta.

Varttia yli kahdeksan aamulla lunastimme vuokrapakun CityRentin "toimistolta" Tikkurilasta. Oma auto oli kotoa lähtiessä lastattu täpötäyteen rompetta, joka vuokraamon pihalla siirrettiin pakuun. Kuljetusväline osoittautui melkoiseksi romuksi, jonka pelleistä ei suoraa kohtaa löytynyt ja jonka kolhittua maalipintaa oli yritetty paikkamaalata siinä kuitenkin surkeasti epäonnistuen. Sivupeili ja toinen takalokasuoja oli asennettu paikoilleen jeesusteipillä, ja auton ovien kunto oli sellainen että pelkäsimme niiden putoavan tielle. Moottori kuitenkin toimi mainiosti ja kärry saatiin suunnattua kohti Tuomarinkylää, josta kävimme lunastamassa Huuto.net:stä ostamamme keittiön pöydän ja neljä tuolia.

Seuraavaksi suuntasimme Puuiloon hakemaan kompostoria ja grillin kaasupulloja. Toista päivää töissä ollut kesähessu ei millään meinannut ymmärtää, mitä meille olisi pitänyt nettitilauksemme perusteella kaupasta antaa, vaan hän yritti tuputtaa meille kompostikäymälää tyyliin "oottekste nyt ihan varmoja ettei tää oo se teidän kompostori?" "No todellakin ollaan...". Paikalle hälytetty kokeneempi kollega sitten löysi varastosta oikean pömpelin.

Seuraava kohde oli OP-Puu Suomenojalla. Mies oli tiistaina soittamalla varmistanut, että kaipaamaamme 12 mm huokoleijona-levyä oli varastossa tarvitsemamme 7 yksikköä. Meille kerrottiin että levyä löytyy 186 arkkia ja se ei mitenkään voi loppua ennen perjantaita. Ja kas, levy ei ollut loppunut, sitä oli jäljellä kokonaiset 3 arkkia. No ei se mitään, laitetaan sitten sitä paksumpaa - pysyypähän halla loitolla.

Ja sitten Bauhausiin ostamaan sirkkeli ja Hirvoxille uuni ja induktiotaso. Harmi että viimemainittua ei saanut puodista mukaan. Ja sitten kohti Ikeaa ja sieltä kyytiin parisängyn runko, patjat, runkopatjasänky, petarit ja vessan alakaappi. Ja vielä koukattiin faijalta lainaan oksasilppuri.

The Pakettiauto. Huomaa aluvanteet ja maalarinteipit.

Mökille päästyämme totesimme putkimiehen käyneen irroittamassa makuuhuoneiden patterit aivan ohjeiden mukaan. Lukkoseppä oli myös käynyt uusimassa koko torpan kaikki lukitukset - hämmästys oli melkoinen, kun kaikki oli asennettu ihan niin kuin pitikin ja jokaisesta ovesta pääsi sisään jollain avaimella!

Pakun kuorma purettiin vauhdilla pitkin poikin kämppää. Itse jäin valmistamaan lounaaksi herkullista pussikeittoa ja pastapöperöä kun mies lähti pikavisiitille Saloon hakemaan vielä jääkaapin ja jotain heloja ja muita kilkkeitä. Ihana naapuri oli käynyt edellisenä päivänä ajamassa nurmikon, joten tässä välissä ei sentään tarvinut tarttua ruohonleikkuriin.

Kuormasta purettu jo yli puolet

Pystybaarihenkisen lounaan jälkeen täytimme pakun uudestaan edellisen viikonlopun purku-urakan jäämistöllä ja suuntasimme takaisin kotia kohti. Ämmässuon kaatopaikalle selvisimme puoli tuntia ennen sulkemisaikaa ja jätimme kuorman sortti-aseman kierrätyslavoille huolellisesti lajiteltuna. Sitten vielä paku takaisin vuokraamoon ja omalla autolla kotiin 14 tunnin ja 15 minuutin suorituksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti