sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Seikkailu viidakossa

Kas, enpä ole ennen tajunnutkaan, mitä vauhtia nurmikko kasvaa suotuisissa olosuhteissa! Vähän yli viikko edellisen katkaisuhoidon jälkeen ruoho oli taas siinä mitassa että tarttis tehdä jotain. Lämpöaalto oli tehnyt hyvää myös pihan muulle kasvustolle, uusia tuttavuuksia oli putkahdellut sinne tänne kukkimaan.

Kotiviidakossa kävi hirmuinen pörinä ja sirkutus, kun linnut ja erilaiset lentävät öttiäiset viettivät kesäkinkereitä. Soluttauduin joukkoon arsenaali oksasaksia aseenani ja pääsin hyvään alkuun tuoksuvatukkapöheikön raivaamisessa ja omenapuiden leikkelyssä. Puitahan ei tietysti tähän aikaan vuodesta pitäisi kovasti operoida, mutta keskityinkin ainoastaan täysin kuolleisiin oksiin. Varsinainen leikkaus suoritetaan sitten ensi keväänä oppikirjan ohjeiden mukaan.

Lauantai kului mökillä lähinnä kauniista säästä nauttiessa ja pihaa ihmetellessä. Todettiin, että vaikka remonttia riittäisi, niin onhan meillä toki oikeus nauttia olostamme mökillä vaikka nurmikolla maaten - ehtii sitä hiontaa ja maalausta jatkaa sitten vähän kehnommilla keleillä!

Koiranheisi ja unkarinsyreeni
Juhannusruusu

Sunnuntaina saimme vanhempani vieraiksemme jo aamupäivällä. Äiti oli vähän niin kuin tilattu paikalle päivystävän hortonomin ominaisuudessa tunnistamaan pihan kukkaloistoa. Monelle kasville löytyikin nimi, mutta muutama jäi vähän arvailujen varaan. Valokuvien perusteella ne sitten etsitään kasvikirjasta.


Ruskolilja
Päivän ehdottomasti suurin ja hyödyllisin homma oli kuistin päällä olevan parvekkeen lattian tiivistys. Vanha huopakate repsotti muutamasta kohdasta sen verran paljon, että pelkäsimme veden löytävän tiensä alapuolella olevaan rakenteeseen viimeistään syyssateiden aikaan. Kate pitää uusia kokonaan ennen talvea, mutta nyt välttämätön ensiapu annettiin pikeämällä potentiaaliset vuotokohdat. Miehet tekivät varsin hikisen homman, koska paahtava aurinko lämmitti parvekkeen varmasti 50-asteiseksi.

Kurjenpolvi
Mies viimeisteli vielä yläkerran makuuhuoneiden välisen oviaukon sulkemisen, ja muutama huokoleijona-levy saatiin leikattua oikeaan mittaan ja nostettua seinälle paikalleenruuvaamista odottamaan. Levyjen leikkaaminen on melkoisen pölyävää puuhaa eikä suju ihan niin näppärästi mattoveitsellä, kuin asennusohjeessa annettiin ymmärtää, mutta eiköhän makuuhuoneet saada kohtuuvaivalla levytettyä. Sitten ei tarvitsekaan kuin tiivistää saumat, alusmaalata levyt ja liimata päälle alustapetti niin ollaankin valmiita aloittamaan varsinainen tapetointi... Taitaa tulla tapetiton juhannus!

Kurjenmiekka

Unikko
Sunnuntain kruunasi ruohonleikkurin ulkoiluttaminen yläpihalla. Operointinopeus oli viime harjoituksesta parantunut huomattavasti! Naapurin likat ajelevat alapihan nurmikentän ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti